KindercoachIng
voor ouders/ verzorgers
en kinderen van 4 tot 9 jaar

Als het niet helemaal lekker gaat met je kind, dan maak je je zorgen. Je wilt je kind ontzettend graag helpen. Hoe dan?

Ik begeleid jullie graag als jij als ouder en je kind behoefte hebben aan een luisterend oor en hulp. Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit kan via de telefoon of in de praktijk.

Besluit je om een traject te willen starten, dan ontvang je een intakeformulier en maken we een afspraak voor het intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek verwacht ik beide ouders, bij mij in de praktijk of bij jouw thuis, om de tafel. 

Mijn begeleiding is kort en krachtig. Dit betekent dat je rekening moet houden met 5 sessies tussen het intake- en evaluatiegesprek. Alle sessies plannen we in één keer in tijdens het intakegesprek. Zo weten jij en je kind precies waar jullie aan toe zijn.

“We hebben al zoveel aan ons hoofd en nu voelt ons kind zich regelmatig niet lekker en moeten wij hem eerder van school ophalen.”

“Ik mag nooit meespelen.”

“Pappa en mamma houden niet meer van elkaar…en ik dan?”

Tijdens de sessies gaat je kind op een ongedwongen manier op zoek naar wat hem of haar helpt. Het inzetten van spelmateriaal loopt als een rode draad door de sessies heen.

Ik maak gebruik van beeldtaal en zet poppetjes en materialen in om zo de belevingswereld van het kind goed in beeld te krijgen en als ondersteuning tijdens een gesprek. Communiceren gaat makkelijker als je dat wat je dwars zit niet direct zelf met woorden hoeft te vertellen, maar dit kan laten zien met behulp van spelmateriaal en het de poppetjes kan laten vertellen.

Daarnaast zet ik prentenboeken, creatieve werkvormen, spelletjes, bewegings- en ademhalingsoefeningen in. Het doel van de sessie en de interesse van het kind bepaalt de inzet van de werkvorm(en). De gehele sessie is er ruimte voor hoofd, hart en handen. Zelfs tijdens het luisteren naar een verhaal kunnen kinderen behoefte hebben aan bewegen. Een koffer met friemels en frummels staat altijd binnen handbereik.

“Mijn broertje maakt altijd alles stuk.”

“Sinds de komst van de baby wil ons kind niet meer naar school, kinderopvang of oppas.”

“Geen maaltijd verloopt rustig er is altijd strijd.”

De laatste 5 minuten van de sessie schuif je als ouder even aan. Zo hoor en zie je wat we tijdens de sessie hebben gedaan en waarmee jullie eventueel thuis gaan oefenen.

De ervaring leert dat bij jonge kinderen tot 6 jaar, oudersessies soms gewenst zijn. Tijdens de sessie kijken we welke tools jullie nodig hebben om jullie kind te helpen. Of er oudersessies  worden ingepland bespreken we tijdens de intake. Als het blijkt dat er minder of meer sessies nodig zijn dan gepland, wijzigen we – uiteraard in overleg- het traject.

Ik ben gecertificeerd Sensikidscoach. voor kinderen vanaf 7 jaar kan de cursus Ik ben OKÉ 7-9 jaar of Ik doe het anders 7-11 jaar worden ingezet. Meer hierover op de pagina Senskidscoach.